Sider

9. desember 2010

Litt bibel ++ på en torsdagskveld

Dagens bibelord, observert på vei ned fra Fløyen.
Men så, til poenget.
Noen ganger, for eksempel nå, skjønner jeg veldig godt de som vil ha en superpersonlig blogg. Eller egentlig det motsatte av personlig. Personlig utleverende er vel riktigere å si.
Da mener jeg ikke pro-ana- blogger, thinspiration, destruktive skriblerier eller de som legger ut bilder eller detaljer om sin selvskading og lignende, det virker oftere mot sin hensikt, eller hvertfall mot fornuftig handling enn noe annet. Og det kan ødelegge så mange andre. Kan jo på en måte forstå dem også, men stiller meg absolutt ikke positiv til det.
Jeg mener de som rett og slett bare skriver om hva de tenker om livets landevei, både motbakker og akebakker. Når de først har tatt steget til at det er greit at alle rundt vet alt de tenker på, så trenger de ikke ta hensyn til om de ”bruker opp” leserne sine, og det er for noen irrelevant hvor mange lesere de har. De har uansett en skrikeventil de kan bruke når trykket i hodet blir for stort. Og mange har faste lesere som kommer med oppmuntringer og støtte for veien videre, og sier hurra når det er på sin plass. Skjønner godt at de forsetter jeg. Og at det er kjempevanskelig å slutte å utlevere seg selv på den måten hvis en plutselig får beskjed av noen om at det kan være smart å ha en del detaljer for seg selv.

Men jeg skjønner ikke hvordan de klarer det, eller hvorfor de vil det, helt ærlig. Jeg hadde følt meg meget naken. Ikke med tanke på det O Store Internett og alle de fremmede menneskene som kan lese det, men det som står nærmere. Familie. Venner. Og ikke minst bekjente. De som ikke kjenner deg i det daglige, men stalker deg på facebook, og nileser bloggen din. Og er bloggen utleverende, kjenner de en del av deg på en måte, selv om de ikke gjør det. Og så møtes dere sånn tilfeldig. Eller klassereunion. Folk du ikke har snakket med på 10 år, som på en måte vet mye om hva som har foregått i hodet ditt de siste årene, men det vet du ikke, for de har jo ikke kommentert. Svett stemning.
Nei takke meg til for snikksnakk.

Men jeg skjønner dem allikevel. Så inderlig vel. 
Et superpersonlig bilde fra min adventstid. Haha.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Superpersonlig ja... Det var hvertfall et stilig bilde!! Tatt fra senga? eller har du begynt å fly, uten at du har blogget om det??
Ønsker deg en fabelbra helg!!
klemz

Inger sa...

Jeg har nok begynt å fly. For det er i motsatt hjørne av hvor senga mi befinner seg.
Jotakkiligemåde.

Inger sa...

PS: Nå har appelsinen fått skrumplever og måtte avlives.